Dwayne Johnson Kimdir?

DWAYNE JOHNSON KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 2 Mayıs 1972
DOĞUM YERİ: Hayward , CA, ABD
YAŞI: 45
BURCU: Boğa
BOYU ve KİLOSU:  196 cm., 119 kg. 

Hakkında
Dwayne Johnson, oyunculuk öncesinde uzun yıllar profesyonel güreş yapmıştır. 1996'dan 2004'e kadar WWF ve WWE'de yarışan güreşçi The Rock adıyla ününü kazanmıştır. Daha sonra, Herkül Özgürlük Savaşçısı (Hercules), San Andreas Fayı (San Andreas), Zor Kazanç (Pain & Gain), Diş Perisi (Tooth Fairy), Akıllı Ol (Get Smart),  Kıyamet Öyküleri (Southland Tales), Hızlı ve Öfkeli (The Fast ve The Furious) gibi filmlerde rol alarak popüler bir oyuncu haline gelmiştir.

Şöhret Öncesi
Üniversite’de Amerikan futbolu oynamıştır ve ardından Kanada Futbol Ligi'ndeki Calgary Stampeders'e katılmış ancak 1995 sezonunda ortasında kulüpten kovulmuştur.

Diğer Ayrıntılar
2002'de The Scorpion King adlı ilk filminde 5.5 milyon dolar kazanç sağlamıştır ve ilk kez rol alan bir oyuncunun aldığı en yüksek geliri elde ederek tüm zamanların rekorunu kırmıştır. 2016'nın oldukça başarılı animasyon filmlerinden olan Moana'da yarı tanrı karakter olan Maui’yi seslendirmiştir.

Aile Hayatı, Sevgilisi
3 Mayıs 1997'de Dany Garcia ile evlenmiş ve 1 Haziran 2007'de dostane bir şekilde eşinden ayrılmıştır. Daha sonra Lauren Hashian ile çıkmaya başlamıştır. Dwayne Johnson ve Hashian'ın Jasminea adında bir kızı vardır ve Garcia ile olan ilişkisinden de Simone adında bir kızı bulunmaktadır.

Onunla İlişkili
2007 yapımı Oyun Bozan (The Game Plan)’da Madison Pettis, Dwayne Johnson’un kızını oynamıştır. Bu film, Dwayne Johnson’un ünlendiği ve ringlerde kullandığı ad olan The Rock adıyla yer aldığı son filmi olmuştur. 

Dwayne Johnson yabancı erkek oyuncular, ABD doğumlu ünlüler2 mayıs doğumlu ünlüler ve boğa burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Dwayne Johnson hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER