Serenay Sarıkaya Kimdir?

SERENAY SARIKAYA KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 1 Temmuz 1991
DOĞUM YERİ: Ankara, Türkiye
BURCU: Yengeç
YAŞI: 26
BOYU ve KİLOSU:  175cm,  55kg.

Hakkında
Serenay Sarıkaya, ilk önemli çıkışını 2008-2010 yılları arasında yayımlanan Adanalı dizisinde Oktay Kaynarca’nın kızını canlandırdığı Sofia rolüyle yapmıştır. 2010’da Miss Turkey güzellik yarışmasında 2. olarak oyunculuk kariyerine modelliği de eklemiştir. 2010-2012 arasında yayınlanan Lale Devri dizisinde Tolgahan Sayışman ve 2013-2015 yılları arasında Med Cezir adlı dizide Çağatay Ulusoy ile baş rolü paylaşmıştır. İki kez Altın Kelebek Ödülüne layık görülmüştür. Behzat Ç Ankara Yanıyor ve İkimizin Yerine adlı filmlerde oynamıştır.

Şöhret Öncesi
Henüz 14 yaşındayken romantik komedi türündeki bir film olan Şaşkın’da yardımcı oyuncu olarak oyunculuk kariyerine adım atmıştır. Liseden mezun olduktan sonra Sinan Çetin’in sahip olduğu Plato Film’de oyunculuk eğitimleri almıştır.

Diğer Ayrıntılar
2007 yılında Avrupa Gençler Güzellik Yarışmasında ülkemizi temsil etmiş ve jüri özel ödülünü kazanmıştır. Yazı yazmayı çok seven ünlü oyuncunun totemlerini, şiirlerini ve günlük anlarını yazdığı 3 defteri var.

Aile Hayatı, Sevgilisi
Ankara doğumlu olmasına karşın, anne ve babasının ayrılması sonrası ortaokul yıllarından itibaren annesi ile birlikte Antalya’ya yerleşmiştir. Daha önce Pamir Pekin ve Çağatay Ulusoy ile çıkan Serenay Sarıkaya, 2015’den bu yana Kerem Bürsin ile birliktelik yaşamaktadır.

Onunla İlişkili
2016 yapımı İkimizin Yerine adlı sinema filminde Nejat İşler ile baş rolü paylaşmıştır.

Serenay Sarıkaya yerli kadın oyuncular, Ankara doğumlu ünlüler1 temmuz doğumlu ünlüler ve yengeç burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Serenay Sarıkaya hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER