Katy Perry Kimdir?

KATY PERRY KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 25 Ekim 1984
DOĞUM YERİ: Santa BarbaraCA, ABD
YAŞI: 32
BURCU: Akrep
BOYU ve KİLOSU: 173 cm, 61 kg.

Hakkında
Katy Perry, 2008’de yayınlanan "I Kissed A Girl" adlı hit şarkısı ardından  şöhret kazanan pop şarkıcısıdır. 2010 albümü Teenage Dream’den beş şarkısı ABD Billboard Hot 100 listesine ilk sıraya çıkmış ve bunu başaran ilk kadın sanatçı olma ünvanını kazanmıştır. 2012 yılında Billboard tarafından Yılın Kadını seçilmiştir.

Şöhret Öncesi
Gerçek adı Katheryn Elizabeth Hudson olan Katy Perry, iki papazın kızı olarak, büyürken kilise müziğinden başka hiçbir şey dinlemesine izin verilmemiştir. Müzik tutkusu nedeniyle liseyi yarıda bırakmıştır.
Diğer Ayrıntılar
2012’de 3D belgesel-konser filmi Katy Perry'nin hayatı yayınlanmıştır. Film gişelerde 30 milyon doların üzerinde hasılat elde etmiştir. Ayrıca 2011’de Şirinler filminde Şirine karakterini seslendirmiştir. 2014 yılında 50 milyon Twitter takipçisine ilk erişen kişi olmuştur. En sevdiği film 1997 yapımı Lolita’dır.

Aile Hayatı, Sevgilisi
Babası papaz Keith Hudson ve annesi papaz Mary Perry’dir. Bir erkek ve bir kız kardeşi vardır. Katy Perry, oyuncu Russell Brand ile 23 Ekim 2010 tarihinde evlenmiş ve 16 Temmuz 2012 çift evliliklerini sonlandırmıştır.  Aktör sevgilisi Orlando Bloom ile 2016’da başlayan ilişkisi 2017’de sona ermiştir.

Onunla İlişkili
Selena GomezKelly ClarksonBritney Spears, İggy Azalea ve Ashley Tisdale gibi şarkıcıların şarkılarına söz yazarlığı yapmıştır.

Katy Perry yabancı kadın şarkıcılar, ABD doğumlu ünlüler25 ekim doğumlu ünlüler ve akrep burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Katy Perry hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER