Öykü Karayel Kimdir?

ÖYKÜ KARAYEL KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 20 Ağustos 1990
DOĞUM YERİ: İstanbul, Türkiye
YAŞI: 27
BURCU: Aslan
BOYU VE KİLOSU: 160 cm., 49 kg.

Hakkında
Öykü Karayel, Krek tiyatro topluluğu tarafından 2010 yılında sahneye konulan “Güzel Şeyler Bizim Tarafta” adlı oyundaki performansı ile dikkatleri üzerine çekmiştir.  İlk dizisi, 2011- 2013 arasında gösterilen Kuzey Güney’de Cemre karakterini canlandırmıştır. 2014’de Kara Para Aşk adlı dizide İpek, 2017 yapımı Kalp Atışı dizisinde Eylül rolünde oynamıştır. Ayrıca Muhteşem Yüzyıl’da Dilruba Sultan’ı canlandırmıştır.

Şöhret Öncesi
Bahçelievler/İstanbul’da büyümüş olan Öykü Karayel, liseyi Çemberlitaş Kız Lisesi’nde okumuştur. Çocukluk ve gençliğinde sıkça tiyatrolara giden Karayel, Yıldız Kenter Tiyatrosu’nun seçmelerine girmiş ve seçilerek oyunculuğa adım atmıştır. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunudur.

Diğer Ayrıntılar
Dalış sporu ile ilgilenmektedir. Bir röportajında yemek yapmayı, seyehat etmeyi ve playstation oynamayı çok sevdiğini belirtmiştir. Futbol tutkunudur, fanatik Galatasaraylıdır.

Aile Hayatı, Sevgilisi
Ezgi Karayel adında bir kardeşi vardır. Ezgi, Öykü’nün tek yumurta ikizi kardeşidir ve şaşırtıcı derecede Öykü’ye benzemektedir. 2010-2013 yılları arasında Bartu Küçükçağlayan sevgili olan Öykü Karayel, sonrasında Taner Ölmez ve Ulaş Tuna Astepe ile ilişki yaşamıştır. Son sevgilisi müzisyen Can Bonomo ile ilişkisi devam etmektedir.

Onunla İlişkili
Gözde Kural’ın yazıp yönettiği Toz adlı 2016 yapımı filmde oynamış, film Altın Portakal’da en iyi film kategorisinde yarışmıştır.

Öykü Karayel yerli kadın oyuncular, İstanbul doğumlu ünlüler20 ağustos doğumlu ünlüler ve aslan burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Öykü Karayel hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz.  

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER