Jennifer Lawrence Kimdir?

JENNİFER LAWRENCE KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 15 Ağustos 1990
DOĞUM YERİ: Louisville , KY, ABD
BURCU: Aslan
YAŞI: 27
BOYU ve KİLOSU: 175 cm., 63 kg.

Hakkında
Jennifer Lawrence, Hunger Games (Açlık Oyunları) film serisinde Katniss Everdeen rolü ile ünlenen Hollywood yıldızıdır. Ayrıca X-Men dizisinde Raven'ı karakterini canlandırmıştır. 2013'te Silver Linings Playbooks’daki (Umut Işığım) rolüyle En İyi Kadın Oyuncu dalında Akademi Ödülü'nü kazanmıştır.

Şöhret Öncesi
Gençliğinde yaz ayları süresince annesinin gündüz kampında asistan hemşire olarak çalışmıştır. Liseyi üstün başarı ve  3.9 genel not ortalamasıyla 2 yılda bitirmiştir.

Diğer Ayrıntılar
2010’da Winter's Bone (Gerçeğin Parçaları) adlı filmdeki başrol oyunculuğu ile Akademi Ödülü'ne ilk kez aday olmuştur. Beatles, Spice Girls ve Queen hayranıdır. Meryl Streep, Kate Blanchett ve Laura Linney sevdiği oyunculardır.

Aile Hayatı, Sevgilisi
Gary ve Karen Lawrence'ın kızıdır, Blaine ve Ben Lawrence'ın kızkardeşidir. X-Men'in diğer yıldızı Nicholas Hoult'la 2011-2014 yılları arasında çıkmıştır ve 2014'de Coldplay adlı müzik grubunun solisti Chris Martin ile kısa bir süre ilişki yaşamıştır. 2016'da yeni sevgilisi yönetmen Darren Aronofsky ile ilişkisi başlamıştır.

Onunla İlişkili
Twilight'da (Alacakaranlık) Bella Swan rolünü oynamak için seçmelere katılmış, ancak Kristen Stewart’a rolü kaptırmıştır.

Jennifer Lawrence yabancı kadın oyuncular, ABD doğumlu ünlüler,15 ağustos doğumlu ünlüler ve aslan burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Jennifer Lawrence hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER