Rihanna Kimdir?

RİHANNA KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 20 Şubat 1988
DOĞUM YERİ: Michael, Barbados
BURCU: Balık
YAŞI: 29
BOYU ve KİLOSU: 173 cm., 60 kg.

Hakkında
İlk albümü, Music of the Sun'u 2005'te piyasaya süren R&B şarkıcısı Rihanna, daha sonra 2007'de çıkardığı "Good Girl Gone Bad" albümüyle büyük başarı elde etmiştir ve 1 numaraya yükselen "Umbrella" bu albümde yer almıştır. 2012 çıkarttığı albümü Unapologetic, Billboard 200'de 1 numaraya yükselmiştir. Kariyerinin tamamında, albümleri 40 milyondan fazla satışa ulaşmıştır.

Şöhret Öncesi
Kokain bağımlısı olan babasıyla birlikte sokaklarda elbise sattığı bir çocukluk geçirmiştir. Yedi yaşındayken şarkı söylemeye başlamış ve reggae türünde şarkılarla büyümüştür.

Diğer Ayrıntılar
2008'de "Umbrella” ile ilk Grammy Ödülünü kazanmış, ardından 2010'da "Run This Town" adlı şarkı ile 2 tane daha Grammy Ödülü almıştır. Diğer Grammy ödüllü şarkıları arasında "Only Girl (In the World)", "All of The Lights", "We Found Love" ve "The Monster" bulunmaktadır. Puma ve Nivea reklamlarında yer almıştır. Sigara içer.

Aile Hayatı, Sevgilisi
Barbadoslu ve Guyanalı ebeveynleri Ronald ve Monica Fenty ve iki küçük kardeşi Rorrey ve Rajad ile birlikte büyümüştür. Rapçi Drake ve beyzbol oyuncusu Matt Kemp'le ilişkisi olmuştur. 

Onunla İlişkili
Rihanna, Chris Brown ile inişli çıkışlı bir ilişki yaşamış ancak Chris’in Rihanna’ya uyguladığı şiddet sonucunda ilişkileri bitmiştir.

Rihanna yabancı kadın şarkıcılar, Barbados doğumlu ünlüler20 şubat doğumlu ünlüler ve balık burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Rihanna hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER