Taylor Swift Kimdir?

TAYLOR SWİFT KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 13 Aralık 1989
DOĞUM YERİ: OkumaPA, ABD
YAŞI: 27
BURCU: Yay
BOYU VE KİLOSU: 178cm., 54 kg.

Hakkında
Taylor Swift 2006’da çıkarttığı Tim McGraw adlı single ile country müzik listelerinde ilk 10 a girmeyi başarmış solist, besteci ve söz yazarıdır. Aynı yıl kendi adıyla çıkarttığı albümü ise 2.5 milyon satış rakamına ulaşmıştır. Country müzik listelerinde 1. sıraya çıkan şarkıları arasında Our Song, Teardrops On My Guitar, Picture To Burn, Sholud’ve Say No sayılabilir. 2010’da çıkarttığı Speak Now, 2012’de çıkarttığı Red ve sonrasında beşinci albümü 1989 ilk haftalarında 1 milyondan fazla satış yapmış ve bu başarısı ile rekor kırarak tarihe geçmiştir.

Şöhret Öncesi
Presbiteryen kilisesine bağlı bir ailede ve ailenin sahip olduğu atlara binerek büyümüştür. Swift, dokuz yaşındayken müzikal tiyatrolarda gösterilere başlamış ve on dört yaşındayken müzik kariyeri için Nashville'e taşınmıştır.

Diğer Ayrıntılar
Popüler albümü Fearless, 2010’da Yılın Albümü ödülü de dahil olmak üzere pek çok Grammy ödülü kazanmıştır. Uğurlu sayısı 13’tür.

Aile Hayatı, Sevgilisi
Babası Scott Kingsley Swift, annesi Andrea Finlay ve kardeşi Austin Swift ile birlikte büyümüştür. Aşk ilişkileri oldukça yoğun ve istikrarsızdır. 2008'de Joe Jonas, 2009'da Taylor Lautner ve John Mayer, 2010'da Jake Gyllenhaal, 2012'de Conor Kennedy ve Harry Styles ve 2015 ile 2016 yılları arasında Calvin Harris gibi ünlülerle ilişkisi olmuştur. Daha sonra aktör Tom Hiddleston'la 2016’da üç ay süren bir flört yaşamış, 2017'de Joe Alwyn ile sevgili olmuştur.

Onunla İlişkili
Aktris Jessica Alba ile birlikte Sevgililer Günü (Valentine’s Day) filminde baş rol oynamıştır.

Taylor Swift yabancı kadın şarkıcılar, ABD doğumlu ünlüler13 aralık doğumlu ünlüler ve yay burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Taylor Swift hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz.

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER